Jylhien tuntureiden, kiveliöiden ja aapasoiden Lappi on haaste gideoneille. Pelkästään Levitunturin matkailukeskuksessa on noin 23 000 vuodepaikkaa turisteille. Tunturikeskusten lisäksi gideonien muut jakelukohteet ovat Tunturi-Lapin laajalla alueella pitkien välimatkojen päässä toisistaan, aina Kittilästä Kilpisjärvelle asti.

Tunturi-Lapin veljesja sisarpiiri (Kittilä, Muonio ja Enontekiö) järjesti päättyvän vuoden lokakuussa reippaan kolmipäiväisen blitzin eli tehojakelun. Kohteina oli tällä kertaa majoitusliikkeitä sekä hoivaja vanhainkoteja.

Torstaina, 15.10., kokoonnuimme Kittilään illansuussa. Pidimme paikallisen helluntaiseurakunnan tiloissa alkupalaverin. Hioimme jakeluiden suunnitelmat ja muodostimme ryhmät eri kohteita varten. Siunasimme jaettavat Kirjat ja rukoilimme koko blitzin puolesta.

Perjantaina jakelukohteina oli majoitusliikkeitä Kittilässä, Levillä ja Muonion alueella (mm. Hotelli Kittilä, Polar Meetings, hotellit Levi Panorama ja K5, Levin Iglut-Golden Crown, Levi Center Hullu Poro, Levikaira Apartments ja Harrinivan Lomakeskus).

Lauantaina keskityimme Muonion hoivaja vanhainkoteihin sekä yhteen isoon majoitusliikkeeseen Muonion Oloksella (Lapland Hotels).

Sunnuntaina olivat vuorossa Enontekiön kohteet (Hotelli Jussan Tupa, Hetan Kota ja vanhainkoti Luppokoti). Siellä olimme mukana myös messussa Enontekiön kauniissa kirkossa. Mukana blitzissä oli paikallisia gideoneja kuusi ja gideonsisaria kolme. Rovaniemen ja KoillisLapin veljespiireistä oli kummastakin yksi gideon. Siitä olimme todella iloisia. Molemmista veljespiireistä saatiin myös Kirjoja lisäjakeluihin.

Veljesja sisaryhteys koettiin heti alkuhetkistä todella mahtavana. Toteuttaessamme yhdessä tätä jakelua raamattulähetysnäkymme kirkastui entisestään. Intomme Sanan jakamiseen kasvoi koko suunnittelun, valmistelun ja toteuttamisen ajan. Tämä jakaminenhan on se meidän juttu! Sitä varten veljesja sisarpiirit ovat olemassa. Lisäksi tarvitsemme erityisesti rukousta ja varoja sekä avoimia ovia ja sydämiä.

Jaoimme suomi-ruotsi-englanti hotellitestamentteja 386 kpl, suomi-englanti-venäjä 244 kpl, sairaalatestamentteja 64 kpl, sairaanhoitajatestamentteja 43 kpl ja todistustestamentteja 52 kpl, joista 30 kpl ranskankielistä majoitusliikkeisiin. Gideonien uusi hotellitestamentti suomi-englanti-venäjä tuli todella tarpeeseen ja sai hyvän vastaanoton Levin majoitusliikkeissä.

Erityisesti ilahduttivat majoitusliikkeiden avoimet ovet sekä todella lämmin vastaanotto kaikissa kohteissa.

Jopa niin, että Levillä koko joukollemme tarjottiin maittava lounas hotelli Hullussa Porossa ja Hetassa päiväkahvit hotelli Jussan Tuvalla.

Blitzit ja muut jakelut ovat hieno tapa virkistää veljesja sisarpiirin toimintaa. Suosittelemme.

Jakeluun osallistuneiden puolesta, siunauksia kokeneina

Mauri Monto ja Esa Lehtonen
Kuvakooste Mauri Monto

Pin It on Pinterest