Olin vapaaehtoisena syys-lokakuun vaihteessa Lehtimajajuhlilla Jerusalemissa. Siellä laulettiin tuota otsikossa mainittua lyhyttä ylistyslaulua, jonka alkuperä on zulun kielestä Etelä-Afrikasta. Mambalela ku Jesu – hold on to Jesus! Iso areena raikui tuhansien ihmisten yhtyessä tuohon lyhyeen, mutta sykähdyttävään lauluun.

Tehtäväni oli toimia autonkuljettajana. Ajoin kolmen muun kuljettajan kanssa eri puolilta maailmaa tulleita vapaaehtoisia ja puhujia sekä ylistystiimin jäseniä omille tehtäväpaikoilleen kaupungissa ja myös lentokentälle. Se oli aivan mahtava homma! Saipa taas lisää tutustua kaupunkiin, josta Gideon-toiminta viime kädessä alkoi! Kappalaisena rohkenen kysyä, joko olet tutustunut tuohon Pyhään maahan ja Jumalan omaisuuskansaan, jonka keskuudesta meille syntyi Vapahtaja?

Joulu on tulossa. Joulu ja uudenvuoden aika tuo Lappiin kymmeniä tuhansia turisteja. Joulu on suuri mahdollisuus. Vaikka monet tulevat tänne joulupukin ja revontulten tähden, voivat he löytää täältä todellisen joulun sydämeensä. Siksi on tärkeää, että majoitustiloissa ovat Kirjat kunnossa.

Lokakuussa ajelin Napapiirille. Sinne on noussut suuri mökkikylä. Menin vähän sydän pamppaillen. Nimittäin kaupungin parissa hotellissa, joista toinen aivan uusi, vastaanotto oli ollut aika varovaista. Hotellinjohtaja mainitsi matkailijoita tulevan eri kulttuureista, joten Kirjoja ei voida panna hotellihuoneisiin. Napapiirillä johtajatar juuri sen takia halusi Kirjat kaikkiin majoitustiloihin! Tuloksena oli yli 70 asetettua Kirjaa! Nyt Joulupukinkylässä voidaan lukea todellista joulun ilosanomaa: ”Tänään on teille syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus Herra!” (Luuk. 2:11)

Jeesus opetti yksinkertaisesti – ei rukousta, ei satoa! Siksi tartu kiinni rukoukseen! Ota jouluna aikaa rukoukseen! Rengasmiehenä olen joskus verrannut rukousta renkaisiin! Auto ilman renkaita ei liiku mihinkään. Samoin usko ilman rukousta ei liiku mihinkään! Tai rukous on kuin auton kytkin. Vaikka on kuinka tehokas ja hyvä moottori, jos ei löysää kytkintä, auto ei liiku. Rukous panee liikkeelle. Joko sinun veljespiirissäsi on rukouskokous? Löysää kytkin ja aloita. älä odota, että joku toinen sen tekee. Sillä rukous on rakkautta! ”Jotta ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka on kuollut ja noussut kuolleista heidän tähtensä.” (2. Kor. 5:15)

Tartu kiinni Raamattuun! Luin lehdestä, kuinka Venäjällä 75 % kansasta kutsuu itseään ortodoksikristityksi, mutta 61 % heistä ei koskaan ole pitänyt Raamattua kädessään! Sanotaan, Suomi ei ole Venäjä. Ei olekaan ainakaan vielä. Hyvä lukija, jos et ole koskaan lukenut Raamattua läpi järjestelmällisesti, aloita se nyt. Vuoden vaihteessa aloitetaan taas alusta. Tartu kiinni lukukalenteriin ja aloita! Huomaat, kuinka se siunaa ja johdattaa ja sitten haluat lukea lisää ja lisää…! Näin ainakin minulle ja miljoonille muille on käynyt! ”Kun sinun sanasi tulivat minulle, minä ahmin ne. Sanasi olivat minun iloni ja sydämeni riemu.” (Jer. 15:16)

Joulu on siis suuri mahdollisuus puhua luontevasti joulun Herrasta Jeesuksesta esim. kotona perheenjäsenten, työkavereiden ja naapureiden ym. ihmisten kanssa. Meidän firmassa on vuosikymmenten ajan annettu työntekijöille lahjaksi joulukinkku ja sen lisäksi kristillinen joululehti. Niistä ei saajaa veroteta ja sitä paitsi lähes kaikki syövät mielellään kinkkua. Joululehdestäkään ei kukaan ole koskaan pahaa sanonut!

Tartu siis kiinni tilaisuuteen! Jeesus syntyi maailmaan pelastamaan syntisiä. Suurin tehtävämme on olla mukana johdattamassa ihmisiä iankaikkiseen elämään. Miten olisi yksinkertainen haaste? Kertoisit läheisillesi ja ystävillesi tänä joulunaikana pienoisevankeliumin sanoman: ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon…” (Joh. 3:16)

Kuluva vuosi on ollut kuin pimeä tunneli! Sodat, julmuus, kidutus, terrorismi, maanjäristykset ym. katastrofit ovat hallinneet uutisia. Jumala on ravistellut ja yhä ravistelee omahyväistä, itsekästä ja yhteistyöhön kykenemätöntä Eurooppaa ennennäkemättömällä pakolaisongelmalla! Lisäksi kirkot ovat monin paikoin irtautuneet uskon perusteista. Nyt jos koskaan on tarvetta joulun ilosanomalle: ”Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa, loistaa kirkkaus.” (Jes. 9:1)

Kirkkaus on Vapahtajamme Jeesus Kristus. ”Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta.” (Joh. 1:14)

Hyvä lukija, toivotan Sinulle Hänen valoaan tänä jouluna! Olkoon tuleva vuosi 2016 vapaaehtoisten todistajien vuosi!

Jouluiloa!
Pekka Ruokanen
Kappalainen

Pin It on Pinterest