Suurjakelu Serbiassa päätettiin järjestää, vaikka uhkia oli olemassa. Kuulimme, että yksi gideon oli tapettu eikä tekijää saatu selville. Yhden gideonin talo oli kaksi kertaa rikottu. Veljespiirejä on kuitenkin perustettu, ja maassa on noin 700 gideonia. Jakelumäärät ovat jääneet suhteellisen pieniksi.

Viisi päivää jaettiin Uusia testamentteja

Paikalliset veljet olivat hyvin valmistelleet viikon ohjelman. Meillä oli poliisin luvat joka paikkaan, missä oli tarkoitus jakaa Uusia testamentteja. Poliisin luvan esitettyämme vartijalle ja opettajalle, tiimini aloitti koululaisjakelun erään alakoulun portilla. Mutta pian kävi ilmi, ettei niin voinut tehdä. Lasten vanhemmat toivat lapset koulunportille ja he estivät antamasta lapselleen Uutta testamenttia. Joku meni koululle valittamaan ja paikalle tuli rehtori ja vartija ym. Sovimme, että lähdemme pois. Samoin oli käynyt muillekin tiimeille. Lisäksi päivän lehdessä oli kirjoitus, että menossa on propagandaoperaatio. Paikalliset veljet olivat jo huolissaan. Viikolla kuulimme, että poliisille oli tehty 60 valitusta.

Jatkoimme sitten jakeluja muissa kohteissa, lukiossa, hotelleissa, hoitolaitoksissa.  Se onnistui. Kaksi paikallista ortodoksipastoria osallistui jakeluihin. Heidän kanssaan pääsimme myös alakouluihin. Marco, toinen heistä, oli saanut nuorena Gideon-testamentin, lähtenyt opiskelemaan ja valmistut teologian tohtoriksi Saksassa. Hän antoi arvon Gideon-toiminnalle.

Uusia testamentteja jaettiin kaikkiaan 25671.

 

 

Pin It on Pinterest