Kerro Jeesuksesta päivässä useammalle kuin koko elämässäsä

Kansainvälinen raamattujakelu Mwanzan alueella Tansaniassa loppusyksystä 2018.

Mwanza sijaitsee Afrikan itäosassa Victoriajärven eteläpäässä.  Aktiivisia gideoneja ja gideonsisaria on alueella yhteensä n. 40 ja heidän jakelualueellaan asuu lähes 3 miljoonaa ihmistä.

Jakelupäivän ohjelma alkoi klo 6:00: rukouspiiri – aamiainen – kirjojen lastaus – jakelu – raportti – illallinen. Raportti oli klo 17:30 ja se oli ehdoton takaraja – raportille oli ehdittävä ja ehdittiin myös. Jakeluun lähti joka päivä seitsemän ryhmää. Kussakin ryhmässä oli 4 jäsentä, kolme paikallista ja yksi ulkomaalaisvahvistus.

Meidän ryhmässä oli tiimin johtaja Jona, veli Simon, autonkuljettaja Kisena, tulkki ja minä. Jona oli, paitsi ryhmän johtaja, myös iältään vanhin 79 v. Muut paikalliset olivat n. 30-vuotiaita gideoneja. Jonan lempilause oli: ”Old is Gold.” Sopi hyvin minullekin ja nuoremmilla naurua riitti. Kaikki jaksoimme hyvin päivien rasitukset, mutta iltaisin ei tarvinnut unta odotella. Yhtenä päivänä Jonalla oli vatsatauti, mutta siitä huolimatta hän sinnitteli koko päivän mukana ja teki osuutensa. Ei voinut kuin ihmetellä sitä intoa.

Jokaisena päivänä kävimme kahdeksassa koulussa ja päivän aikana jaoimme 3000-4000 Uutta testamenttia. Aluksi menimme aina rehtorin kansliaan, jossa esitimme asiamme. Poikkeuksetta olimme erittäin tervetulleita – myös kahteen islamilaiseen kouluun. Rehtorit ja opettajat avustivat jakeluissa. Menimme pääsääntöisesti luokan kerrallaan – yhdessä luokassa 100-200 oppilasta yhden opettajan opetuksessa. Järjestys oli hyvä ja oppilaat erittäin kohteliaita. Oppilaat auttoivat meitä kirjalaatikoiden kantamisessa. Jokaisessa luokassa pidimme Gideon-todistuksen ja sitten kaikki, jotka halusivat Uuden testamentin, sen myös saivat. Lähes kaikki halusivat. Myös rehtorit ja opettajat saivat omansa ja olivat erittäin kiitollisia. Ja voi sitä oppilaiden riemua, kun Uudet testamentit oli jaettu. Enpä ole ennen moista kokenut! Joissakin kouluissa kaikki oppilaat tulivat koulun pihalle, jossa sitten pidettiin puheet ja jaettiin kirjat – hyvin sujui näinkin.

Kun perjantai iltapäivä koitti ja jakelut oli hoidettu, ryhmät olivat käyneet yhteensä 280 koulussa ja jakaneet 118 760 Uutta testamenttia, josta meidän ryhmä 18 903. En usko, että kukaan meistä jakeluun osallistuneista gideoneista olisi voinut jakaa näin monta Uutta testamenttia, ellei olisi osallistunut tällaiseen jakeluun. Tavoite ylitettiin reilusti. Erityisesti jäi mieleen, kun noin 10-vuotias poika islamilaisessa koulussa sanoi saatuaan Uuden testamentin: ”Jumala teitä siunatkoon.”

Perjantaina nousi mieleen vertaus viisi leipää ja kaksi kalaa sekä Ilmestyskirjan jae: ”Edessäsi on nyt avoin ovi, minä olen sen avannut, eikä kukaan voi sitä sulkea. Sinun voimasi ovat vähäiset, mutta sinä olet ottanut sanani varteen etkä ole kieltänyt nimeäni.” (Ilm. 3:8). Herra itse tekee työn, me voimme olla välikappaleita.

Joten rukouksessa eteenpäin tämänkin asian kanssa Nobel-palkitun ajatuksin:

  • Rukouksesta on silminnähtävänä seurauksena parempi fyysinen kestokyky, korkea älyllinen teho, suurempi moraalinen rohkeus ja syvempi inhimillisen luonnon todellisuusarvojen ymmärtäminen.
  • Vilpitön rukous on kokonaan ja perusteellisesti muuttanut ihmisen elämän.

(Alexis Garrel v-39 Nobel-palkinnon saaja, lääketieteen ja kirurgian tohtori)

Lopuksi: jättäkäämme kokonaan ajattelematta, mitä me olemme tai emme ole, jotta Jumala meidän kauttamme saisi ilmoittaa, mitä Hän on ja voi olla sille, joka jättäytyy Hänen käteensä ollakseen hänen käytössään, missä ja miten Hän hyväksi näkee.

 Jakelun tavoitteet
•        Voittaa ihmisiä Jeesukselle
•        Rohkaista ja kouluttaa gideoneja
•        70 000 Uuden testamentin jakaminen

 

Jakelun toteutus
•        Jakajia yhteensä 28 (21 Tansaniasta ja 7 muista maista)
•        Jakauduttiin 7 ryhmään
•        Kussakin ryhmässä 4 jäsentä

 

Viikon yhteenveto
•        Jaettiin118 760 Uutta testamenttia
•        Evankeliumilla on valtava kysyntä
•        Jakelu ylitti kaikki odotukset
•        Loistava yhteishenki
•        Osaava organisaatio

 

Kansainväliset jakelut tietoisku

Koko toimintamme lähtökohta on ihmisten voittaminen Jeesukselle jakamalla Raamattuja. Gideon-testamentin alussa kuvataan Raamattua: ”Raamatun alkuperä on yliluonnollinen ja sen sanomaan kätkeytyy tulevan maailmanajan voimia. Raamattu on Jumalan kirja. Vuosisatojen aikana miljoonat ihmiset ovat löytäneet vastauksia elämänsä suuriin kysymyksiin Raamatusta. Lue sinäkin saadaksesi viisautta, usko siihen ollaksesi turvassa ja sovelluta sitä elämääsi saadaksesi siunauksen.” Gideonit toteuttavat vuosittain noin 10 kansainvälistä jakelua. Jakelujen kesto on 1-2 viikkoa. Jaettavat alueet ovat sellaisia, joissa paikalliset gideonit eivät pysty täyttämään alueensa tarpeita. Jakeluihin osallistuu paikallisten gideonien lisäksi muiden maiden gideoneja.

Pekka Utriainen

Pin It on Pinterest