Syyskuussa Thaimaan gideonit yhdessä Yhdysvalloista, Koreasta ja Englannista tulleiden gideonien kanssa suorittivat viikon kestävän tehojakelun Thaimaassa.

Gideon-toiminta on alkanut Thaimaassa 1961. Nyt siellä on 100 veljespiiriä, 1572 gideonia ja 478 gideonsisarta. Jakelun käytännön järjestelyjä johti kansallinen kenttäsihteeri Soothorn Adchariyaprateep. Viikon jakelun teema oli: “Ja ikuinen elämä on sitä, että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.” (Joh. 17:3)

”Me valitsimme tämän jakeen, koska tämä suurjakelu oli maassa, jossa palvotaan useita jumalia ja idoleita,” sanoi jakelutiimin johtajana toiminut kansainvälisen Gideon-hallituksen puheenjohtaja Bill Thomas.

Jakelun aikana Uusia testamentteja jaettiin Thaimaan eteläisessä Songkhlan maakunnassa. Viikon aikana useita gideoneita tuli veljespiireistä eri puolilta Thaimaata avustamaan Uusien testamenttien jakeluja kouluissa, yliopistoissa, vankiloissa, hotelleissa ja sairaaloissa. ”Heidän innostuksensa oli tarttuvaa,” Bill Thomas sanoo. ”Kiitän Jumalaa heidän asenteestaan.”

Jumalan sana etenee myös sateisessa säässä

Jakeluviikolla oli huolenaiheena sää. Koko viikoksi oli ennustettu voimakkaita sateita. Nämä saattaisivat sotkea ulkona tehtäviä jakeluita. Jumala oli armollinen, ja sään kanssa pärjättiin. Välillä, kun satoi rankasti, jakeluja tehtiin paikoissa, joissa oli helppo jakaa suojan alla.

Eräänä iltana oli rankkasade ja gideonit jakoivat Jumalan sanaa opiskelijoille koulurakennuksen sisällä, missä oppilaat odottivat sateen loppumista. Siinä gideoneilla oli mainio tilaisuus todistaa henkilökohtaisesti. Kaksi nuorta miestä, Datana ja Visa-

riot, lähestyivät gideoneita ja kysyivät, mistä he olivat ja miksi he olivat Thaimaassa. Gideonit selvittivät, että he tulivat eri puolilta maailmaa tuomaan heille tärkeintä lahjaa – Jumalan sanaa. Miehet kysyivät, miksi nämä Testamentit ovat niin tärkeitä. Gideonit näyttivät Testamentin takakannen pelastussuunnitelman. Kun Datana ja Visariot lukijat jakeita takakannesta, Pyhä Henki teki työtä. Muutaman hetken kuluttua molemmat kysyivät gideonilta, voivatko he rukoilla ottaakseen vastaan Jeesuksen Herrana ja Vapahtajana. Ulkona sade jatkui, mutta Jumalan rakkaus paistoi kirkkaasti näiden kahden uuden kristityn sydämissä.

Sydämet avoinna evankeliumille

Gideonit olivat innoissaan nähdessään muunuskoisten kiinnostuksen tietää, kuinka evankeliumi Kristuksesta erosi heidän omista hengellisistä traditioistaan. ”Minne menimmekin, meidät otettiin hyvin vastaan. Olimme hämmästyneitä avoimuudesta”, Bill Thomas kertoi.

Kun gideonit jakoivat Uusia testamentteja Thaksin yliopistossa, Meyi-niminen nuori mies lähestyi heitä. Hän kertoi olevansa buddhalainen. Kuitenkin häntä kiinnosti oppia lisää kristillisestä uskosta. Hän sai thaikielisen Uuden testamentin. ”Kerroin hänelle, kuinka Jumala rakastaa häntä. Kerroin hänelle Jeesuksesta ja rohkaisin lukemaan Uutta testamenttia oppiakseen tun-

temaan enemmän kristillisyydestä”, floridalainen gideon Bill Sandel kertoi. Eräs thaimaalainen gideon ystävystyi Meyin kanssa voidakseen jatkaa keskusteluja.

Eräällä koululla Uudet testamentit loppuivat, ennen kuin kaikki olivat saaneet omansa. Oppilaiden silmistä näki pettymyksen – enkö minä saa? Missä minulle Jumalan sana? Tämä tapaus innosti monia osallistujia toimimaan entistä aktiivisemmin gideonina.

Eräänä jakelupäivänä Larry Wright, oli kahvilassa. Nuori opiskelija lähestyi häntä kertoen saaneensa Uuden testamentin Wrightiltä kolme päivää aikaisemmin. Opiskelija kiitti Wrightiä ja sanoi, että hän vei Testamentin kotiin, luki sitä ja antoi elämänsä Herralle. ”Olemme vain Herran palvelijoita kertoen Thaimaan ihmisille elävästä Jumalasta ja julistaen Hänen kirkkauttaan kansojen keskellä”, Wright sanoi.

Jumalan uskollisuus

Viikon jakelutavoite oli 60 000, mutta se ylitettiin: Testamentteja jaettiin Songkhlassa 32 419 ja Hat Yaissa 56 581 ja kaikkiaan 89 000. Kiitos Jumalalle!

Rukouksemme on, että jaetut Uudet testamentit pelastavat monia tuhansia ihmisiä Thaimaassa.

The Gideons International Blog
Käännös Jukka Krogerus

Pin It on Pinterest