Viikon suurjakelu Indonesian Bandungissa 22.-29.2.2020

Tavoitteemme oli jakaa yli 100 000 Uutta testamenttia Bandungissa ja sen ympäristössä Länsi-Jaavalla. Toimintajoukkoon kuuluivat viisi veljeä Yhdysvalloista, minä Suomesta sekä 37 paikallista gideonia ja gideonsisarta Bandungista, Jakartasta sekä vielä kauempaa eri saarilta.

Tämän suuren joukkomme lisäksi oli lähiympäristössä yhdeksällä paikkakunnalla toiminnassa erillinen, paikallinen Gideon-ryhmä. Näitä me emme tavanneet. Mikäli heidän tavoitteensa täyttyivät, lopullinen jakelumäärä olisi noussut 145 000 jaettuun Uuteen testamenttiin.

Indonesia on hyvin muslimivoittoinen saarivaltio. Koin voimakkaasti koko matkan ajan Jumalan puhetta minulle: ”Sinä vahvistat tällä kertaa uskovia Indonesiassa evankelioimaan oman kansansa jäsenet.” Viestini heille oli: ”Älä koskaan anna periksi Jeesusta seuratessasi!”

Jakelut tapahtuivat pääsääntöisesti kristillisillä kouluilla ja yliopistokampuksilla. Jokaisessa puheenvuorossani kehotin nuoria olemaan lujia ja järkähtämättömiä Jeesuksen seuraajia. Rohkaisin heitä evankelioimaan ensin ystävänsä ja lähipiirinsä. Tästä seuraisi laajeneva, hengellinen ketjureaktio.

Erään hotellityöntekijän kertoma todistus oli vaikuttava. Roskiin heitetty, gideonien jakama Uusi testamentti johdatti hänet Kristuksen luo. Meille tämä rouva kertoi silmät loistaen, miten onnellinen hän nyt on ja miten hienoa työtä gideonit tekevät täällä. Jumalan Sana ei tyhjänä palaa!

 

Miten onnistui henkilökohtainen todistaminen? Sain kokea voimakasta johdatusta, kun Herra näytti lähes kädestä pitäen, kenelle voin antaa todistusmielessä Uuden testamentin.

Jakelun jälkeen olimme Sirkan kanssa lomalla Yogyakartassa. Suuren tavaratalon matkamuistomyyjän kohdalla koin, että tässä olisi oikea kohde Kirjalle. Ja Kirja olikin unohtunut hotellille! Mutta ihmeellisiä ovat Herran tiet sisältäen lähes täydellisen sekasotkun pankkikorttiemme kanssa. Viimeisenä iltana tuo myyjä, hieno henkilö, lähetti meille viestin, että haluaisi vielä tavata meidät. Hän toi meille pienen lahjan ja me tietenkin annoimme hänelle Uuden testamentin! Hän lupasi rukoilla kotimatkamme puolesta.

Lennolla Jakartasta Singaporeen lähtöselvitys sotki paikkamme täysin, vaikka ne oli etukäteen vahvistettu. Mutta tuon sähläyksen ansiosta saimme antaa Uuden testamentin vierustoverillemme, joka oli viikon rukoillut uutta Raamattua, kun vanha oli jo kovin kulunut!

Lennolla Bandungiin ukkosmyrskyn läpi Herra sanoi: ”Minä en vie aina ongelmien ohi vaan turvallisesti niiden keskeltä!” Kun ATR-72 ponkaisi ukkosmyrskyn yläpuolelle, sain kirkkaalla taivaalla ihailla alle jääviä valtavia ukkospilvien muodostelmia.

Sain ystäviltä, gideoneilta, kotimatkaevääksi tämän rukouksen:

”Taivaallinen Isä, nämä ovat vaikeita aikoja, missä elämme mutta tiedän, että Sinä olet Jumala.

Kun toiset pelkäävät vihollista, minä nuhtelen häntä Jeesuksen nimessä, sillä sanoit, että minua vastaan suunnatut aseet ovat tehottomia. Luotan Sinun lupauksiisi, oi Isä. Uskon, että Sinä olet enemmän kuin kykenevä suojaamaan minua näinä aikoina.”

 

Kemijärvellä 11.3.2020, Mauri Monto

Pin It on Pinterest