Alpo Moilasen viimeinen suurjakelumatka Angolaan

 

Sairaanhoito-opiskelijat Luandassa.

Sotkamon veljespiirin veli Alpo Moilanen osallistui 14.-21. syyskuuta Anglolan suurjakeluun Luandassa. Angola on pinta-alaltaan suuri maa eteläisessä Afrikassa ja siellä asuu noin 27 miljoonaa asukasta. Kuitenkin Gideon veljespiirejä Angolassa on vain 17, joissa 118 gideonia ja 60 sisarta.

Suurjakelun johtajana toimi Raymond Christinat Australiasta. Jakeluun osallistui kaiken kaikkiaan kuusi gideonia Angolan ulkopuolelta. Yhdessä paikallisten gideon-veljien kanssa oli tavoitteena jakaa yli 80 000 Uutta testamenttia kouluissa ja oppilaitoksissa. Lopulliseksi jakelumääräksi tuli kuitenkin jopa 89 095 kirjaa.

Keskiviikkona 18. syyskuuta klo 23.26 Alpolta tuli tekstiviesti Angolasta: ”Meitä on 6 gideonia eri maista, 3 Australiasta, 1 Brasiliasta, 1 Etelä-Afrikasta ja minä. Jaettu Uusia testamentteja jo ainakin 40 000. Tänään oli paras päivä. Olen saanut kameraan hyviä kuvia. Alpo”

 

Suurjakelun johtaja Raymond Christinat oikeassa laidassa ja Alpo toinen vasemmalta

Alpon maanpäällinen matka päättyi 79 vuotiaana 22.10.2019. Alpo oli tuolloin matkalla pitämään esitystä Angolan suurjakelusta seurakuntaan Sotkamossa, kun hän sai sairaskohtauksen autolla ajaessaan. Gideonina Alpo osallistui vuosien varrella suurjakeluihin Ecuadorissa, Costa Ricassa ja Angolassa.

Tiedon saatuaan suurjakelun johtaja Raymond Christinat kirjoitti ”Rakkaudellinen syvä osanottoni Alpon perheelle ja Gideon-järjestön jäsenille Suomessa. Miehet, jotka pystyivät ottamaan vastaan haasteen tulla Angolan suurjakeluun, oli harvassa. Alpo otti haasteen vastaan ja tuli paikalle. Hän oli suurjakelussa pysäyttämätön, aina haluten jokaisen saavan Uuden testamentin ja pääsevän lukemaan Jumalan Sanaa ja pelastuksesta Jeesuksessa Kristuksessa. Mikä todistus! Uskollinen viimeiseen asti!” Raymond Christinat.

 

Taivaassa tavataan!

Pin It on Pinterest